Atelier

In hartje Nijmegen vindt u een atelier waar u terecht kunt voor verhuur en verkoop van strijkinstrumenten en een deskundig advies. Op de bovenverdieping van een groot herenhuis bevindt zich het atelier van VOF Doesburg. Dit atelier is een plek om niet te missen bij uw zoektocht naar een prachtige cello, (alt)viool, of strijkstok. Maar ook voor snaren, accessoires en advies bent u bij VOF Doesburg op het juiste adres.


Collectie

In ons atelier bevindt zich een grote diversiteit aan exclusieve strijkinstrumenten: cello’s, (alt)violen, gamba’s, contrabassen, barokinstrumenten en een uitzonderlijk grote collectie strijkstokken in alle prijs- en kwaliteitsklassen. Deze verzameling is uniek in zijn soort, iets waar wij bijzonder trots op zijn. Deze collectie wordt constant uitgebreid en vernieuwd, zowel authentiek Duits, Frans of Italiaans, als ook hoge kwaliteit nieuwbouwinstrumenten en stokken.
Wij zijn officieel dealer van verschillende merken: TMA, Boston, Scott Cao, Gewa en Lenzner.

Snaren en accessoires

Snaren hebben een grote invloed op de klank van een instrument. Met onze deskundigheid en grote collectie bieden wij een gratis snaaradvies en de mogelijkheid tot vrijblijvend uitproberen van verschillende snaren op locatie aan. Onze snaren zijn altijd goedkoper dan welke andere leverancier dan ook (bijvoorbeeld snaarwijzer.nl).

Maar ook voor andere accessoires kunt u bij ons terecht. Zo hebben wij alle in Europa verkrijgbare schoudersteunen, cellopinnen en kisten in elke klasse en gewicht op voorraad tegen een concurerende prijs.

Service

Als beroepscellist en verzamelaar bezit Hugo Doesburg enorme expertise op het gebied van strijkinstrumenten. Dankzij zijn opleidingen bij een aantal vioolbouwers en taxateurs en zijn persoonlijke ervaring, weet hij als geen ander instrumenten te beoordelen, te finetunen en te restaureren. Ook werkt hij samen met twee collega-vioolbouwers. Daarnaast taxeert hij instrumenten en heeft hij internationale relaties met autoriteiten op dat gebied. Als uitvoerend musicus heeft Hugo Doesburg grote deskundigheid op het gebied van finetunen van instrumenten. Voor reparaties, restauraties of ander advies over strijkinstrumenten bent u van harte welkom.

U bent ten alle tijden, ook ’s avonds en in het weekend, welkom in ons atelier op loopafstand van station Nijmegen. Neem contact op voor een afspraak.

Bent u geïnteresseerd in het huren van een instrument, bekijk dan onze pagina Verhuur.