Verhuur strijkinstrumenten

De aanschaf van een strijkinstrument kan een kostbare investering zijn. Daarom kiezen veel klanten ervoor om een instrument bij ons te huren. Dit geeft de mogelijk om (ook exclusieve) instrumenten te bespelen, zonder meteen een grote uitgave te moeten doen. Starters en kinderen kunnen zo proberen of het bespelen van een (alt)viool, cello, contrabas of gamba iets voor hen is. Ook kan zo op elk moment gewisseld worden naar een groter of mooier instrument. Wij verhuren instrumenten in verschillende prijsklassen en in alle mogelijke maten vanaf 1/32.

Kinderinstrumenten

10 cello’s voor kinderen op het muziekweekend van de Weekendschool Franeker

Voor kinderen hebben wij standaard sets van instrumenten.Bij violen bestaat dit uit: een viool, strijkstok, vioolkist, schoudersteun, harsblokje en poetsdoek. Cellosets worden standaard geleverd met een cellohoes. Wij werken samen met verschillende docenten door heel Nederland, die zelf regelmatig instrumenten bij ons komen uitzoeken. Zo kunt u soms zelfs via uw docent een instrument bij ons huren. Het staat u natuurlijk ook volledig vrij om zelf in Nijmegen een viool of cello te komen uitzoeken. We hebben instrumenten in alle denkbare maten, zodat zelfs de jongste beginner kan spelen op een geschikte maat. Alle (kinder)instrumenten zijn van hoge kwaliteit, geleverd met Obligato of Evah Pirazzi snaren, en zijn niet te vergelijken met standaard huurinstrumenten.

Exclusieve cello’s en violen

Het is ook mogelijk om exclusievere instrumenten te huren. Zo verzorgen wij bijvoorbeeld ook instrumenten voor professionele musici tijdens tournees naar het buitenland. Onze collectie is zeer omvangrijk. Met honderden instrumenten en strijkstokken in ons atelier vindt u gegarandeerd een instrument dat bij u past. Met onze expertise komt u altijd tot een goede keuze. U bent van harte welkom om instrumenten uit te zoeken en indien gewenst op zicht mee te nemen naar huis. Daarnaast zorgen wij voor het finetunen van een instrument naar persoonlijke voorkeuren. Hiermee onderscheiden wij ons van menig verhuurder.

Tarieven

Wij proberen met onze prijs tot de goedkoopsten van Nederland te behoren. U huurt al een instrument vanaf €7,50 per maand. Dit is inclusief alle mogelijke service. Daarnaast ontvangt u bij aanschaf van een instrument het laatste jaar van uw betaalde huur als korting op de aanschafprijs. Verder bieden wij een regeling aan, waarmee u tegen een kleine vergoeding het risico op schade kunt afkopen. De voorwaarden voor deze regeling vindt u hier.

U bent te allen tijden welkom in ons atelier op loopafstand van station Nijmegen. Neem contact op voor een afspraak.

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een instrument, accessoires of wilt u advies, bekijk dan onze pagina Atelier.