Dwarsfluitles in hartje Nijmegen

Heleen de Witte heeft jarenlange ervaring als fluitiste bij onder andere Het Gelders Orkest en is daarnaast een gedreven en enthousiast fluitdocent en kamermusicus. Ze heeft jaren aan diverse muziekscholen lesgegeven maar tegenwoordig heeft ze een studio aan huis waar de lessen plaatsvinden. Zij geeft dwarsfluit- en piccololes aan zowel jong als oud, van beginner tot (zeer) vergevorderde. Heleen weet als geen ander de lessen aan te passen aan de behoeften van de individuele leerling. De leerling krijgt de middelen aangereikt om zich maximaal te leren uiten op het instrument, maar plezier blijft natuurlijk altijd het belangrijkste. Persoonlijke aandacht staat centraal. Vandaar dat de lessen in een één-op-één-situatie plaatsvinden.

Tijdens de lessen wordt gewerkt aan oa. muzikaliteit, toonkwaliteit, noten lezen (indien nodig), houding, adembeheersing en vibrato. Naast de individuele lessen stimuleert Heleen samenspel met medefluitisten en andere muzikanten. Omdat zij al haar hele leven ook piano speelt, kan zij haar leerlingen gemakkelijk begeleiden. Ook begeleidt zij leerlingen in het vormen van een ensemble, of zo mogelijk in het vinden van het juiste orkest. In bijna alle orkesten van Nijmegen en omgeving zitten leerlingen van Heleen.

Elk lesjaar wordt afgesloten met een gezellige voorspeelmiddag waarop leerlingen hun muziek ten gehore kunnen brengen en waar nagekletst wordt met koffie, fris, glaasjes wijn en hapjes. Menig ensemble en vriendschap is ontstaan uit deze gelegenheden die gecombineerd met de celloklas van haar man Hugo plaatsvinden.

Voor meer informatie of een les kunt u vrijblijvend contact opnemen met Heleen.