Heleen de Witte

Mijn naam is Heleen de Witte, al 30 jaar professioneel (orkest)fluitiste, kamermuziek musicus, ensemble leider en dwarsfluitdocent. Al vanaf het begin van mijn studie combineerde ik het spelen in symfonieorkesten met lesgeven. Al geruime tijd heb ik mijn eigen lespraktijk voor iedereen die belangstelling heeft voor zowel fluit als piccolo. Hoewel lesgeven mijn grote passie is vind ik het ook belangrijk en fijn om als uitvoerend musicus actief te zijn. Ik hoop op deze manier mijn eigen enthousiasme voor de fluit op anderen over te brengen.

Ik heb gedurende lange tijd aan verschillende muziekscholen lesgegeven in zowel Nederland als België. Na de geboorte van mijn kinderen heb ik mij toegelegd op mijn privépraktijk aan huis. Ook ben ik bijna mijn hele leven al in allerlei ensembles, orkesten en muziektheatergezelschappen actief.

In 1990 kwam ik in dienst bij Het Gelders Orkest. Daar ben ik eind 2014 gestopt om meer tijd te kunnen besteden aan andere aspecten van het vak zoals onder het lesgeven, coaching en kamermuziek. In mijn lespraktijk heb ik ervaring met leerlingen van alle niveaus, van kinderen tot volwassenen en van starters tot vergevorderden of herintreders. Verschillende leerlingen geef ik al zo’n 20 jaar tot mijn en hun plezier les. Ook speel ik al vanaf mijn vroege jeugd piano en kan ik mijn leerlingen goed begeleiden.

Naast dit alles leid ik verschillende (kamermuziek)ensembles bij hun repetities.